24 maj 2018

WEGE POMIDOROWA

Uwielbiam zupy. 
Dziś postanowiłam zrobić zupę pomidorową z makaronem muszelki na wywarze z warzyw. Idealna zupa dla osób , które nie jedzą mięsa. 
Polecam :)


SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:

➤2 Marchewki 
➤2 Łodygi Selera naciowego
➤1 Pietruszka
➤3 łyżki drobno siekanej natki pietruszki
➤250 g makaronu muszelki ugotowanego 
➤500 ml przecieru pomidorowego
➤ 3 łyżki koncentratu pomidorowego
➤sól i pieprz do smaku 
➤1 kostka warzywna
➤3 liście laurowe
➤1 łyżka lubczyku
➤5 ziaren ziela angielskiego 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do garnka o grubym dnie wlewamy 3 litry wody , dodajemy obrane warzywa , ziele, liście, sól i pieprz oraz kostkę. 
2. Kiedy woda się zagotuje , gotuję jeszcze ok 10 minut. 
3. Za pomocą łyżki cedzakowej wyciągam warzywa , liść i zielę. 
4. Wlewam przecier i dodaję koncentrat. 
5. Doprawiam solą i pieprzem oraz lubczykiem. 
6. Dodaję marchewkę ugotowaną i pokrojoną w plastry lub kostkę. 
7. Dodaję do miski makaron , wlewam zupę oraz posypuję świeżą natką pietruszki. 

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF