23 maj 2018

MUSZELKI Z BRĄZOWYMI PIECZARKAMI







Pyszna  propozycja obiadowa, Makaron w sosie serowo-śmietanowym z brązowymi pieczarkami. 
Robi się szybko a smakuje rewelacyjnie :) 
Zapraszam również do polubienia mojego FP ---GOTOWANIE PATKI 


SKŁADNIKI NA 2 OSOBY:

➨200 g Makaronu Muszelki
➨20 dag Pieczarek np. Brązowych 
➨1/2 Czerwonej cebuli
➨1 Łyżka drobno posiekanej Natki Pietruszki
➨200 ml Kwaśnej Śmietany 
➨15 dag Sera żółtego tartego 
➨1 Łyżka Masła
➨sól i pieprz do smaku 
➨1/2 łyżeczki mielonej papryki czerwonej
➨1/2 łyżeczki czosnku mielonego
➨ 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie aldente. Odcedzamy. 
Na paatelni rozpuszczam masło. 
Pieczarki myję i kroję w kostkę. 
Cebulę kroję drobno. 
Cebulę i pieczarki przekładam na patelnię , dodaję nattkę oraz przyprawy. Smażę na rumiano , zmniejszam ogień. 
Dodaję śmietanę i ser żółty. Mieszam. Dodaję makaron. Całość mieszam, Podaję odrazu. 
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF