poniedziałek, 21 maja 2018

Delikatne ciasto z mandarynkami bez pieczenia

lubię ciasta bez pieczenia ,ponieważ szybko sie je robi .

Oto jedno z moich ulubionych.




Składniki

2 galaretki pomarańczowe
500 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru 
2 puszki mandarynek 
biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania przepisu:

  • 1. Mandarynki odsączyć na sicie .
    Do soku uzyskanego z mandarynek dolać wodę aby było
    600 ugotować galaretkę i ostudzić aż lekko zacznie gęstnieć
  • 2. Ubić śmietanę z 1 łyżką cukru dodać partiami połowę galaretki 
    Blachę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami .
    Na biszkopty wyłożyć połowę śmietany i troszkę mandarynek,
    resztę śmietany.
    A na górę ciasta dać pozostałe mandarynki i drugą
     połowę galaretki . Ciasto schłodzić w lodówce

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz