lubię ciasta bez pieczenia ,ponieważ szybko sie je robi .
Oto jedno z moich ulubionych.
Składniki
2 galaretki pomarańczowe
500 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru
2 puszki mandarynek
biszkopty okrągłe
Sposób przygotowania przepisu:
- 1. Mandarynki odsączyć na sicie .
Do soku uzyskanego z mandarynek dolać wodę aby było
600 ugotować galaretkę i ostudzić aż lekko zacznie gęstnieć
- 2. Ubić śmietanę z 1 łyżką cukru dodać partiami połowę galaretki
Blachę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami .
Na biszkopty wyłożyć połowę śmietany i troszkę mandarynek,
resztę śmietany.
A na górę ciasta dać pozostałe mandarynki i drugą
połowę galaretki . Ciasto schłodzić w lodówce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz