Prosto i smacznie :) Chrupiąca sałata lodowa z pieczarkami, szparagami i rzodkiewką, podane z aromatycznym dressingiem musztardowym.
- polówka sałaty lodowej
- pęczek rzodkiewek
- 5-6 dużych pieczarek
- pęczek szparagów zielonych
- łyżeczka masła klarowanego
- łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
dressing:
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- łyżka posiekanego koperku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki na dressing przekładamy do słoiczka.
Mocno wstrząsamy i przekładamy do lodówki.
Umytą sałatę kroimy na mniejsze kawałki.
Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy na maśle klarowanym.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Szparagi, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na parze (około 5 minut).
Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy, przed podaniem łącząc z dressingiem.
Smacznego :)
2 komentarze
Jaka smaczna sałatka :)
Miło mi :)