piątek, 18 maja 2018

Pasta jajeczna z tuńczykiem i oliwkami.




Wczoraj na kolację był świeży chlebek owsiany z taką właśnie pastą
jajeczną z tuńczykiem. Moje chłopaki bardzo lubią tuńczyka, dlatego
w domu nie może go zabraknąć :)
Tym razem tuńczyk w połączeniu z jajkami, z dodatkiem oliwek i cebulki.
Do tego świeżutki chrupiący chlebek i cóż trzeba więcej :)


Składniki:
3 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
10 szt. oliwek zielonych
1/4 cebuli czerwonej
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Tuńczyka odsączyć
na sitku, dodać do jajek. Wszystko razem rozgnieść widelcem. Oliwki i cebulę
drobno pokroić, dodać do masy jajecznej. Na koniec dodać musztardę, majonez
i przyprawić sola i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i rozgnieść ponownie
widelcem. Wstawić do lodówki na około godzinkę.



.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz