Pieczone zielone Szparagi z ziemniakami
Składniki :
- 500 g zielonych szparagów
- 500 g ziemniaków
- oliwa z oliwek
- czarny pieprz
- pęczek koperku
- zielone oliwki
Do podania :
- rukola
- pomidorki koktajlowe
Przygotowanie :
Szparagi myjemy i odcinamy twarde końcówki. Kroimy na 2 lub 3 części.
Ziemniaki obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki.
Koperek myjemy i drobno kroimy.
Dodajemy oliwki i mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy pieprzem i opcjonalnie solą.
Nakładamy do dużego lub kilku naczyń żaroodpornych.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pueczemu dodmomemom aż ziemniaki będą miękkie. Około 30 minut.
Po wyjecu i lekkim przestudzeniu na gore układamy rukolę i pomidorki. Skrapiamy oliwa.
Komentarze
Prześlij komentarz