środa, 16 maja 2018

Młoda kapusta z koperkiem


Młoda kapusta zasmażana, z dużą ilością koperku

Składniki:
ze strony Filozofia Smaku
  • 1 mała młoda kapusta
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka mąki (użyłam ryżowej)
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

Marchewkę zetrzeć na tarce. Kapustę posiekać. Przełożyć do garnka. Dodać łyżeczkę soli i całość zalać około 1-1,5 szklani wody. Gotować około 10-15 minut.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule. Zasypać mąką i zrobić zasmażkę. Dodać chochelkę wody z kapusty, wymieszać i całość przełożyć do garnka z kapustą. Dodać posiekany koperek i podgrzewać około 2-3 minuty. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. 



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...