Placuszki z cukinią i dodatkiem tuńczyka

Latem częściej przygotowujemy przepisy lekkie i fit. Na talerzach królują warzywa, owoce i ryby. Dzisiejsza propozycja to pyszne placuszki z cukinią z dodatkiem tuńczyka. 


#MasterTuńczyk
Placuszki z cukinii
Składniki
  • 1 cukinia około 30dag
  • 1 jajko
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  •  50g mąki
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 1 puszka tuńczyka princess


wykonanie
 1.Umytą cukinie ze skórą zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Do miski przesiać mąkę dodać sól, jajko, sok i dokładnie wymieszać rózgą
3. Do ciasta dodać cukinię i zioła wymieszać rózgą.
4. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładaj łyżką niewielką ilość masy.
5. Placuszki  smażymy około 2 minuty z każdej strony.
6. Tuńczyka, pomidorki i świeże zioła układamy na plackach z cukinii podajemy z sosem jogurtowym
Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Brak komentarzy: