Maślano-miodowy królik

Składniki:

1 tuszka z królika

1 cebula

2 łyżki czuszki (pasta z ostrej papryczki)

2 łyżki masła

2 łyżki miodu

1 łyżka suszonych pomidorów

1 łyżeczka majeranku

1 łyżeczka jarzynki

Przygotowanie:

Królika podzielić na porcje, ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarować pasta paprykową, pospać posiekaną cebulą, przyprawami, polać miodem, a na wierzchu rozłożyć wiórki masła. Piec pod przykryciem w 180 stopniach do miękkości mięsa.

miodowo-maslany królik

7 uwag do wpisu “Maślano-miodowy królik

  1. Kasiu!
    Smacznie u Ciebie:)
    Królika nie jadłam wieki. Odkąd moje dzieci miały w domku, teraz Córka z Zięciem mają 2 u siebie te istotki- tego mięsa nie jemy, po prostu.
    W domu rodzinnym jadłam wiele w dzieciństwie. Mama robiła z króliczego mięsa pyszne dania:)
    Pozdrawiam:)

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz