wtorek, 8 maja 2018

Sałatka z żółtego sera i rzodkiewek



Składniki:

20 dag żółtego sera
1 pęczek rzodkiewek
1 krótki ogórek
4 jajka
1/2 pęczka koperku
1 jabłko
4 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka ostrej musztardy
sól, pieprz


Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo. Ser żółty oraz obrane jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki.
Obranego ogórka kroimy w kostkę a rzodkiewkę w plastry.
Wystudzone jajka kroimy w kostkę. Koperek szatkujemy na drobno.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. 
Majonez, jogurt i musztardę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...