Truskawkowelove – naleśniki z lodami domowymi i truskawkami

Truskawkowelove – naleśniki z lodami domowymi i truskawkami

Rozpieszczanie zmysłów po porannym treningu w wersji de luxe 😀 Oficjalnie to tylko bezglutenowe śniadanie, które zapewni zdrową energię na cały dzień 🙂

Aromatyczne, lekko kokosowe naleśniki w towarzystwie soczystych truskawek plus obłędnie delikatne lody z solonym karmelem – uwierzcie mi, można oszaleć z rozkoszy ;p

*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie CIASTO

  1. Jajka ubij lub roztrzep trzepaczką z odrobiną soli.
  2. Wprowadź olej kokosowy w stan ciekły, dodaj do jajek i ponownie roztrzep.
  3. Dodaj mąkę kokosową oraz mleko lub wodę i całość wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  4. Wlej na rozgrzaną patelnię około 2/3 chochli ciasta i smaż kilka minut, aż naleśnik stanie się złocisto-brązowy.
  5. Przewróć i smaż z drugiej strony do uzyskania tego samego koloru.

Składniki CIASTO

  • 50 g mąki kokosowej
  • 250 ml chudego mleka lub wody gazowanej
  • 4 jajka (205 g)
  • odrobina soli
  • 1 łyżka (15 g) rozpuszczonego oleju kokosowego

Wykonanie DODATKI

  1. Przepis na studzące zmysły lody z solonym karmelem i orzeszkami znajdziesz tu.
  2. Truskawki umyj i pokrój na kawałki.
  3. Połóż na naleśnik łyżkę lodów, a następnie złóż je na pół i jeszcze raz na pół.
  4. Ułóż po dwa naleśniki na talerzu, udekoruj truskawkami i dodaj jeszcze po jednej łyżce lodów.

Składniki DODATKI

  • 250 g truskawek
  • kilka łyżek lodów domowej produkcji – przepis znajdziesz tu

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz