makaron ze szpinakiem i papryką

Szpinak króluje w naszej kuchni. Najlepiej żeby był świeży bo ten mrożony to czasami przypomina papkę z przedszkola. A tak mogę spokojnie jeść swoje liście. Najważniejsze to dobrze doprawić i dodać odpowiednie składniki. Czosnek i odrobina jogurtu na koniec i mamy pewność, że będzie to danie doskonałe :) 



Składniki:
  • niewielka cebula
  • średnia papryka
  • opakowanie szpinaku (200 g)
  • 2 łyżki jogurtu 
  • sól, pieprz i czosnek granulowany do smaku
  • ugotowany makaron :) 

Przygotowanie:
  • cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni 
  • dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dalej podsmażać
  • gdy już warzywa zmiękną dodać szpinak i dusić aż nie zmniejszy swojej objętości
  • doprawić do smaku i dodać jogurt i poddusić
  • dodać makaron i dokładnie wymieszać 






Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)