Składniki:
ok. 3/4 kg ziemniaków
20 dkg pieczarek
1/2 papryki
10 dkg sera żółtego
1-2 laski kiełbasy
3 jajka
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i ugotować (mogą być z poprzedniego obiadu). Pieczarki i paprykę pokroić i podsmażyć, doprawić. Kiełbasę pokroić w półplasterki i również podsmażyć. Na dno naczynia do zapiekania pokroić połowę ziemniaków, na to pieczarki z papryką, kiełbasa i reszta ziemniaków. Jajka zmiksować do spienienia i wylać na zapiekankę. Wierzch posypać startym żółtym serem, papryką i ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Smacznego 🙂
Bardzo lubię zapiekanki ziemniaczane,a tak rzadko robię…wpraszam się więc do Ciebie Kasiu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Monika zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie