Koktajl z owocami leśnymi.

W ostatnim czasie na rynku polskim pojawiło się dużo produktów bez laktozy. Jednym z producentów jest marka Robico, której produkty poznałam na początku mojego blogowania. Firma zajmuje się produkcją zdrowego nabiału, którego jakość jest bardzo dobra i nie zmienia się. Będąc na targach dostałam kilka produktów, jednym z nich był kefir bez laktozy. 
(...}Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus daje możliwość delektowania się smakiem tego fermentowanego napoju mlecznego oraz korzystania z jego dobroczynnych dla organizmu właściwości także klientom z nietolerancją laktozy. {...} Po więcej informacji zapraszam na stronę producenta. klik.  


O tej porze trudno kupić świeże jagody i jeżyny w ramach czyszczenia zamrażalki zrobiłam z mrożonych owoców i kefiru Robico bez laktozy z lactobacillus rhamnosus,  który podkreślał smak koktajlu :) 

Składniki 

  • 400ml kefiru Robico 
  • 1 szkl borówek amerykańskich 
  • 1 szkl jeżyn świeżych lub mrożonych.
  • 1szkl jagód świeżych lub mrożonych.
  • 1 łyżka miodu

wykonanie 
Do pojemnika blendera wkładamy owce,wlewamy kefir i dodajemy miód. Całość miksujemy.

Brak komentarzy: