Recent Posts

sobota, 28 kwietnia 2018

Sznycle z indyka w jabłkach i borówkach

Dzisiaj troszkę inaczej, bo z nutą słodyczy. Nie macie pomysłu na obiad, to ta propozycja jest dla Was. Danie przygotowuje się bardzo szybko a przy tym jest smacznie. Dzięki temu większość czasu możemy spędzić na dworze a zapowiada się całkiem przyjemny dzień.


Składniki:
  • Sznycle z piersi indyka
  • Jabłka – ja miałam dwa
  • Borówka cała ze słoika
  • Sól
  • Czubryca zielona
  • Pieprz
  • olej
  • Woda/ bulion



Wykonanie:

Sznycle przyprawiamy solą, pieprzem i czubrycą. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Podlewamy bulionem lub wodą. Dodajemy pokrojone jabłka ze skórą bez gniazd nasiennych oraz kilka łyżeczek borówki. Dusimy pod przykryciem kilkanaście minut. Po tym czasie wyjmujemy sznycle i cały sos miksujemy. Ewentualnie doprawiamy dodatkowo solą. Ponownie umieszczamy sznycle w sosie. Dekorujemy dodatkowo borówką. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz