Wysokobiałkowa pasta kanapkowa



Widziałem że bardzo podeszła Wam pasta kanapkowa z awokado, więc dzisiejsza propozycja to wysokobiałkowa pasta kanapkowa - 61g białka 36g tłuszczów i 9g węgli - kolacja idealna :) Pasta banalnie prosta, raptem kilka produktów, przygotowanie również nie jest skomplikowane. Żona zajadała ze smakiem i powiedziała że mega jej smakowało. Fabian popatrzył o pasztecik - na próbę dostał kawałem pity z pastą zjadł ze smakiem - nie chciał uwierzyć że to z WĄTRÓBEK. Uwielbiam go robić bardzo często - bo nie dość że jest mega pyszny oraz mega zdrowy to i jego koszt to raptem kilka zł. Łapcie przepis.


Składniki: 250g wątróbek z kurczaka (ilość po oczyszczeniu)
1 średnia cebula
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki majeranku
łyżka majonezu
świeży szczypiorek
świeża pietruszka
sol, pieprz


Potrzebujemy dwa garnki. W jednym gotujemy jajka na twardo, a w drugim wstawiamy wodę, do której po zagotowaniu wrzucamy oczyszczone wątróbki, obraną cebulę przekrojoną na pół oraz dwie łyżeczki majeranku - gotujemy około 10 min. Po tym czasie odcedzamy na drobniutkim sitku aby odzyskać cały majeranek  - studzimy. Do blendera wrzucamy dwa jajka ugotowane na twardo, ugotowaną wątróbkę z cebulką i majerankiem, łyżkę majonezu, garść świeżej pietruszki, garść świeżego szczypiorku, szczyptę soli oraz pieprzu. Blendujemy na gładką masę. Gotowe :) Z podanej ilości można przyjąć śmiało porcję dla 3 osób - w naszym przypadku było dla 2 osób, żona zjadła 1/3 ja 2/3 pasty :)

Smacznego !!!!

Wartość odżywcza oraz kalorie (3 porcje):

Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Komentarze