środa, 25 kwietnia 2018

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Takie szparagi lubimy najbardziej.
oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku.
Każda wersja jest pyszna.
Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty.
Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.



1 pęczek szparagów
1 op ciasta francuskiego
plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )
1 jajko

Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część.
Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów.
Tyle samo ma być plastrów boczku.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.
Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.