Mocno czekoladowe ciasteczka z chilli








Czekolada i chilli to dwa składniki, które idealnie

 do siebie pasują. Dziś połączyłam je razem i 

zrobilam mocno czekoladowe i lekko pikantne 

ciastka. Dodatkową zaletą ciasteczek jest to,

 że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.






Składniki:


  • 1 szklanka mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 80 g masła
  • 100 g kakao
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
dododatkowo
  • cukier puder

Wykonanie:

Margarynę rozropić, wystudzić. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i chilli przesiać przez sitko. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec dodać jajka, wyrobić ciasto na jednolitą masę. Odstawic do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować kulki o średnicy 2-2,5 cm. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać kulki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy przez 12-14 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)










1 komentarz :

[0].appendChild(pfBloggerJs);