poniedziałek, 23 kwietnia 2018

Wilk morski na bavette z pesto z rukoli

Wilk morski czyli zębacz smugowy to morska ryba o bardzo delikatnym mięsie.
Ciekawostką jest to że wilk morski to niewiarygodnie brzydka ryba, mięso jednak ma niesamowicie smaczne.
Jeśli tylko uda się zakupić zębacza nie wahajcie się ani chwili.
Dziś ryba w cieście, pyszna, soczysta, idealna, polecam.
Do ryby makaron bavette z pesto z rukoli.
Wilk morski na bavette z pesto z rukoli.


                 Składniki:

  • 500 g filetów z wilka morskiego - zębacza smugowego

                 Ciasto:

  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 2 czubate łyżki mąki ryżowej
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia

                Dodatkowo:

  • 250 g makaronu bavette
  • 1/2 szklanki pesto z rukoli 

Najpierw zrobiłam ciasto.
Mleko wymieszałam z jajem, przyprawą do ryb a potem dodałam obie mąki i dokładnie wymieszałam.
Ciasto ma być gładkie i lejące, trochę gęściejsze niż na naleśniki.
Rybę umyłam, osuszyłam, posoliłam i pokroiłam na kawałki.
Każdy kawałek ryby maczałam w cieście i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Makaron ugotowałam al'dente i dokładnie wymieszałam z pesto.
Podałam rybę na makaronie wymieszanym z pesto.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                          "Podróże małe i duże"
Słoneczna Andaluzja

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger