sobota, 21 kwietnia 2018

Kolorowa warstwowa sałatka


Szybka, łatwa w przygotowaniu , idealnie sprawdzająca się na imprezach sałatka z szynki drobiowej, serowych pierożków tortellini, kukurydzy oraz świeżej papryki, ogórka i pora.

Składniki:

250g pierożków tortellini z serem
1 duży zielony ogórek
15cm pora
1 pęczek szczypiorku
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 puszka kukurydzy
250g szynki drobiowej
sól
pieprz
majonez
oliwa

Wykonanie:

1. Pierożki ugotować według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy.

2. Szczypiorek i pora drobno posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy, obranego ogórka, papryki i szynkę pokroić w kostkę.

3. Sałatkę układać kolejno warstwami: 3/4 pierożków tortellini, kukurydza, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, zielony ogórek, czerwona papryka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, szynka drobiowa, żółta papryka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, por i pozostała ilość pierożków tortellini. Wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły.




2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie sałatki! Twoja bardzo ładnie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda ciekawie Taka inna no może ją zrobię

    OdpowiedzUsuń