Menu rozwijane dostarczyły profilki

Kotlety mielone z pieczarkami



Składniki:
- ok. 700g mielonej wieprzowiny
- 1 cebula
- 5 pieczarek
- 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- 2 jajka
- pół szklanki zimnej wody
- olej
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:
Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek i chwilkę smażyć. Do mięsa dodać jajka, przyprawy, wystudzone pieczarki, cebulę i czosnek, wodę i bułkę tartą. Należy pamiętać o ograniu w dłoniach majeranku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić masę mięsną na minimum 30 minut. Po tym czasie formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu.


Komentarze

  1. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2018 :) Chętnie wypróbuję przepis.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz