Dziś zapraszam Was na prosty omlet ze szpinakiem. Pyszne, szybkie, łatwe danie. Taki omlet najczęściej przygotowuje na śniadanie. Prostota i smak. A kiedyś – przyznam Wam szczerze – nie przepadałam za szpinakiem. Teraz bardzo często gości w mojej kuchni. Sałatki, smoothie, jako dodatek do makaronu lub omletów. Polecam i Wam, spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy.
P.s. Dla czytelników bloga 10% rabatu na zakupy w sklepie Smaki Natury
Pamiętajcie o wpisaniu kodu „slodkie okruszki”
Składniki:
- 3 jajka
- 4 łyżki mleka
- garść szpinaku
- 1/2 łyżeczki 18 Ziół Ojca Mateusza od Smaki Natury
- sól i pieprz
- masło do smażenia (u mnie klarowane)
Przygotowanie:
Na patelni rozpuszczamy niedużą ilość masła, wrzucamy garść szpinaku delikatnie solimy, doprawiamy pieprzem. Chwilę smażymy.
W miseczce mieszamy widelcem jajka, z ziołami Ojca Mateusza i mlekiem. Dodajemy podsmażony szpinak, lekko mieszamy. Masę wylewamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec warto na chwilę obrócić omlet na drugą stronę i chwilę podsmażyć już bez przykrycia.
Podajemy od razu.
Smacznego