BISZKOPT NA SŁODKĄ ROLADĘ + FILMIKI

15 kwi 2018
data:post.title
Puszysty i delikatny biszkopt to podstawa dobrego ciasta. Przepis jest na dużą blaszkę, rolada ładnie się zwija i pysznie smakuje. 

SKŁADNIKI : 
  • 5 jajek średnich
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki mąki pszennej ( 100 G )
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
                                                              PRZYGOTOWANIE : 

  1. Białka ubijamy mikserem z odrobiną soli na sztywno, następnie wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Wlewamy żółtka, miksujemy, następnie wsypujemy przesiane maki z proszkiem i delikatnie mieszamy szpatułką aż składniki się połączą. 
  2. Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia i równo je rozsmarowujemy. 
  3. Roladę pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 % C.
  4. Ciasto wyjmujemy, przekładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, odrywamy papier i zwijamy ciasto ze ściereczką jak roladę. 
  5. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 
  6. Ciasto przekładamy dowolnym słodkim nadzieniem. 
  7. Smacznego. 
                                          Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz