Sałatka surimi


Jajka, jajka i jeszcze raz jajka jak już zauważyliście bardzo je lubię, bogate w białko więc trzeba je wcinać - i pal licho co mówią o tym aby nie przekraczać tygodniowo tyle czy tyle jajek. Mógłbym codziennie jeść po 5-6 jajek i dobrze mi z tym :) jajecznica, sadzone, gotowane, w sałatkach na kanapkach jak kto lubi. Dzisiejsza propozycja pyszna sałatka z paluszkami surimi i jajkami - błyskawiczna 5 składnikowa  - mieszasz i jest gotowe. 

Składniki:
2 opakowania mrożonych paluszków surimi (500g)
6 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku
100g majonezu
100g jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, paluszki rozmrażamy. Jajka kroimy w drobna kostkę, paluszki w małe plasterki oraz drobno siekamy szczypiorek. Wszystko wrzucamy do miski dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz sól pieprz do smaku. Wkładamy na chwilę do lodówki aby smaki się połączyły. A następnie wcinamy :)

Smacznego !!!

Wartość odżywcza oraz kalorie:

Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Komentarze