wtorek, 10 kwietnia 2018

Racuszki z mąki lnianej

Kolejny test nowej mąki, tym razem na blat kuchenny wpadła mąka z siemię lnianego. Jest identyczna do zmielonego ziarna. Jednym jej minusem jest chłonność, a natomiast plusem sytość. Przygotowałam racuszki. Pychotka!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 10 tabletek słodziku
  • 3 łyżki mąki z siemię lnianego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat
  • jabłko

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz jabłka. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone jabłko. Całość mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz