ZŁOCISTY KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO KECZUPOWYM

Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!



Składniki:
2 duże udka z kurczaka
400ml gęstej śmietanki 12%
400ml keczupu
1 łyżeczka papryki w proszku
sól, pieprz do smaku


Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem. 
Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce. 
Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.









Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :).
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com.
Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło.


Komentarze

  1. Świetna skórka :)

    przy okazji zapraszam do mnie http://pelen-brzuszek.blogspot.com/

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty