Kiełbasa smażona z cebulą

Kiełbasa smażona z cebulą, czyli proste danie dla zabieganych. Cebula podsmażona w ten sposób ma aromat i smak kiełbasek. Polecam na kolację lub szybki obiad.


Kiełbasa smażona z cebulą

Składniki:

5 kiełbasek
3 większe cebule
olej
sól
pieprz

Wykonanie:
  • Kiełbaski kroimy na pół i lekko nacinamy.
  • Cebulę kroimy na półkrążki.
  • Kiełbasę podsmażamy (z obu stron) na kilku łyżkach oleju. Po podsmażeniu, kiełbase zdejmujemy z patelni.
  • Na ten sam olej wrzucamy cebulę. Solimy ją oraz pieprzymy i podsmażamy do zeszklenia.
  • Do zeszklonej cebuli ponownie dokładamy kiełbaski. Całość podgrzewamy.
  • Smacznego :) 

23 komentarze:

  1. Radosnego Drugiego Dnia Świąt :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybkie i proste danie - bardzo lubię i często robię na obiad, kiedy nie mam czasu na nic innego :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Klasycznie i pysznie - och dawno nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  4. W sam raz coś dla mojego męża :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dawno nie jadłam takiej kiełbaski :) Aż mi zapachniało :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Danie proste, szybkie, ale smakuje chyba każdemu. I o to przecież chodzi :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja rodzinka bardzo lubi takie dania :) Na pewno byliby zadowoleni z takiej kolacji :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspaniała, pyszna. Aż chciałoby się zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszna kiełbaska z cebulką :) Tradycyjnie najsmaczniej <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Totalny klasyk. U mnie w domu taką kiełbasę jadało się najczęściej na kolację.

    OdpowiedzUsuń
  11. Często robiłyśmy taką kiełbaskę naszemu tacie na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Czasem jak nie mam pomysłu na obiad, to robię właśnie taką kiełbasę, tylko nie daję cebuli. Smażę ją pokrojoną na plasterki i przypiekam. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  13. Mój tato często robił nam w dzieciństwie taką kiełbasę na obiad :-) smakowała pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. wiele tutaj fajnych pomysłów - polecam!

    OdpowiedzUsuń
  15. Napisałabym, że fajny wpis, ale tego nie zrobię, bo ten wpis to prawdziwa petarda!


    OdpowiedzUsuń
  16. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  17. Pyszna klasyka polecam przepis

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...