sobota, 31 marca 2018

Wielkanocne cannelloni

Wielkanocne cannelloni to nic innego jak plaster sera a w nim plaster wędzonej surowej polędwicy, pasta jajeczna i kabanos. Taka przekąska na szybko idealnie pasująca na wielkanocne śniadanie. Można je przygotować już dziś i przechować w lodówce oczywiście zamknięte na przykład w spożywczym pudełku. Potem tylko wystarczy wyłożyć na talerz, udekorować i gotowe.


10 plastrów sera edamskiego
7 jajek ( ugotowanych na twardo )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
10 plastrów wędzonej surowej polędwicy
10 kawałków kabanosów ( kawałki długie na szerokość sera )
sól do smaku
 pieprz do smaku
1/2 łyżeczki wasabi
1 łyżka majonezu ( czubata )


Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ).
Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.