Mini serniczki wielkanocne
Na niedzielę palmową u mnie takie smakołyki.
Kolorowe mini serniczki na zimno,bez pieczenia.
Przygotować 12 foremek sylikonowych w kształcie babeczek.
1 cytrynową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku,wystudzić i porozlewać do wszystkich foremek. Odstawić do stężenia.
Drugą cytrynową galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić.
1oo ml śmietanki ubić na sztywno,wymieszać z 1 łyżką cukru pudru i 200 g twarogu. Wlać wystudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać używając miksera. Gotową masę porozlewać do foremek i odstawić do stężenia.
1 agrestową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku,wystudzić i porozlewać do wszystkich foremek. Odstawić do stężenia.
Drugą agrestową galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić.
1oo ml śmietanki ubić na sztywno,wymieszać z 1 łyżką cukru pudru i 200 g twarogu. Wlać wystudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać używając miksera. Gotową masę porozlewać do foremek.
Napełnione foremki pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Przed wyłożeniem serniczków na talerz należy każdą foremkę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. W ten sposób bez problemu serniczki odejdą od formy.
Kolorowe mini serniczki na zimno,bez pieczenia.
400 g twarogu z wiaderka
200 ml śmietanki 36%
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki agrestowe
2 łyżki cukru pudru
Przygotować 12 foremek sylikonowych w kształcie babeczek.
1 cytrynową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku,wystudzić i porozlewać do wszystkich foremek. Odstawić do stężenia.
Drugą cytrynową galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić.
1oo ml śmietanki ubić na sztywno,wymieszać z 1 łyżką cukru pudru i 200 g twarogu. Wlać wystudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać używając miksera. Gotową masę porozlewać do foremek i odstawić do stężenia.
1 agrestową galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku,wystudzić i porozlewać do wszystkich foremek. Odstawić do stężenia.
Drugą agrestową galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić.
1oo ml śmietanki ubić na sztywno,wymieszać z 1 łyżką cukru pudru i 200 g twarogu. Wlać wystudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać używając miksera. Gotową masę porozlewać do foremek.
Napełnione foremki pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Przed wyłożeniem serniczków na talerz należy każdą foremkę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. W ten sposób bez problemu serniczki odejdą od formy.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Miło mi będzie jak zostawisz komentarz.