poniedziałek, 26 marca 2018

Pasztet


Hej!
Dziś następny przepis z serii świątecznej, a mianowicie pasztet.
Mój syn nie wyobraża sobie świąt bez upieczonego pasztetu, więc zrobię mu taki jaki najbardziej lubi.
Z dodatkiem dyni.

Potrzebujemy:

  • kg mięsa (różne mięsa i pieczone i duszone i z rosołu)
  • 50 dag dyni
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka kminu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych



Warzywa myjemy, kładziemy na blaszce, solimy i pieczemy do miękkości.
Kiedy ostygną dwukrotnie mielimy razem z mięsem, dodajemy przyprawy oraz jajo.
Dokładnie mieszamy.
Pieczemy w foremce nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą przez 50 minut
w temperaturze 170 stopni. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz