środa, 14 marca 2018

BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z CEBULKĄ W PIWIE

    Dziś pyszna i łatwa propozycja na Wielkanocną potrawę. Biała kiełbaska z piekarnika z cebulką w piwie,ale sekretem są tutaj przyprawy. Spróbujcie mojego przepisu i dajcie znać czy Wam smakowało.




Składniki:

  • 4 - 5 białych kiełbasek surowych bądź parzonych 
  • 2 - 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól,pieprz kolorowy 
  • 3 - 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 szklanki piwa
Pokrojoną w piórka cebulę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,łyżeczką majeranku,olejem,solą,pieprzem oraz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. 
Połowę cebuli ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia, położyć kiełbaski ( jeśli są parzone można je ponacinać ), przykryć resztą cebulki i polać piwem. Na górę posypać jeszcze majerankiem i kolorowym pieprzem.
Kiełbaski włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na ok 50 min,co jakiś czas odwracając  by kiełbaski w miarę równomiernie się zrumieniły. Przed końcem można zwiększyć temperaturę,jeśli lubicie bardziej przypieczoną skórkę.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz