Ryba pieczona z warzywami

Kolejny pyszny przepis na pieczoną rybę!

Składniki:
4 duże filety miruny ze skórą,
2 marchewki,
duża pietruszka,
3-4 pomidory suszone z zalewy (oleju),
pół papryki zielonej
sól, pieprz

Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Paprykę kroimy w małą kostkę, pomidory na mniejsze kawałki. Dusimy pod przykryciem w rondelku z dodatkiem 2-3 łyżek wody, mieszając co jakiś czas - przez około 5-7 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Rybę lekko soli i pieprzymy. Pieczemy 10 minut, a następnie wykładamy na rybę warzywa i pieczemy kolejne 15 - 17 minut.

Komentarze

  1. Mniam! Wspaniale wygląda ta rybka. Próbowałaś wersji z dorszem? Za miruną akurat nie przepadam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie próbowałam, ale myślę że z dorszem też będzie dobrze smakowało 😊

      Usuń

Prześlij komentarz