Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – pyszna i szybka sałatka, składająca się z niewielkiej ilości składników :)
Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy
Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – Składniki:
- 1 główka (ok. 800g) małej kapusty pekińskiej (po usunięciu twardych części zostało mi ok. 400g liści kapusty)
- 1 puszki kukurydzy (ok. 285g po odsączeniu zalewy)
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (2 razy po ok. 98g po odsączeniu z sosu)
- 1 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy delikatesowej łagodnej (opcjonalnie)
- sól i pieprz do smaku
Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – Wykonanie:
- Kapustę pozbawić białych, twardych części. Resztę poszatkować dość drobno. Wrzucić do miski.
- Puszkę z tuńczykiem otworzyć i następnie odsączyć z sosu.
- Puszkę z kukurydzą otworzyć i wylać całą zalewę, można też przepłukać kukurydzę czystą wodą.
- Tuńczyka i kukurydzę wrzucić do miski z kapustą, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę (opcjonalnie), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!
Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy
Czy można podać tą sałatke z e schabowym i ziemniakami???
Napewno zrobię ja na sylwestra
Dziś robiłam i do tego ryba♥♡♥.
bardzo apetyczna:)