Wielkanocny gulasz w bułce

Szybki przepis na smaczną przekąskę na stół świąteczny. Przepis mojej cioci z Żywca.

Składniki:

Wątróbka drobiowa ½ kg
Cebula biała 2 szt.
Ketchup pikantny 2 łyżki
Pieczarki 25 dag
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki
Bułeczki
Tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Wątróbkę dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć wątróbkę, pokrojone pieczarki i cebulę. Smażyć do zrumienienia, następnie przyprawić do smaku, wymieszać z ketchupem, posiekaną natka pietruszki. Przełożyć do wydrążonych bułeczek i podawać.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz