sobota, 3 marca 2018

GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1-2

Składniki podstawowe:
  • 2 małe piersi kurczaka.
Składniki marynaty:
  • 1,5 łyżki oleju z dodatkiem bazylii i czosnku,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu.
Przygotowanie:
  • Piersi kurczaka myję, oczyszczam i osuszam.
  • Z podanych składników przygotowuję marynatę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc.
  • Kurczaka smażę na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po około 4 minuty z każdej strony (kilka razy dociskając mięso podczas smażenia).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)