Spaghetti alla carbonara
Szybki obiad to moja specjalność :)
Wspaniałe spaghetti alla carbonara.
Składniki:
makaron spaghetti
2 jajka
10 plasterków boczku wędzonego
2 ząbki czosnku
30 g startego parmezanu
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Jajka sparzyć wrzątkiem i wbić do miseczki. Doprawić solą i pieprzem - roztrzepać jajko widelcem, dodać połowę startego parmezanu.
Na patelni usmażyć boczek pokrojony w kosteczkę. Gdy tłuszcz z boczku się wytopi dodać rozgnieciony czosnek.
Dodać makaron, wymieszać z boczkiem. Dosypać resztę parmezanu, wymieszać.
Wlać jajka, mieszać energicznie, zdjąć patelnię z ognia.
Jajka nie mogą się za bardzo ściąć, żeby nie powstała jajecznica.
Wyłożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Pycha i szybko :)
Obsługiwane przez usługę Blogger.
Facebook Kucharka Tarka i Miarka
Szukaj na tym blogu
O mnie
Mam na imię Monika. Cieszę się że tu jesteś.
Zapraszam do kontaktu: kucharkatarkaimiarka@gmail.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz