BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI

Kolejne brownie tym razem dietetyczne. Bez cukru, bez glutenu z dużą ilością kakaa. 


Składniki:
puszka czerwonej fasoli (400g)
3 duże jaja
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki kakao
½ szklanki miodu
50g topionego masła

Ponadto:
łyżka tartej deserowej czekolady
orzechy laskowe


Fasolę należy dobrze osączyć na sitku. Wrzucamy ją do malaksera razem z jajami, masłem, miodem i suchymi składnikami. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy o wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180oC. Studzimy w formie.

Ciasto dekorujemy orzechami.


Smacznego!


Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :).
Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com.
Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło.

Komentarze

Popularne posty