środa, 28 lutego 2018

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym


Hej!
Polędwiczki wieprzowe to bardzo delikatne mięso.
Należy je przyrządzać krótko, wtedy będą miękkie i delikatne.

Potrzebujemy:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 łyżka musztardy Sarepskiej
  • 1 łyżka musztardy słodkiej
  • ½ szklanki śmietany 30 %
  • olej do smażenia
  • (ewentualnie  sól i pieprz do smaku)




Polędwiczkę myjemy i czyścimy ze zbędnych włókien. Kroimy na kawałki i wrzucamy na olej.
Podsmażamy z obu stron, dodajemy musztardy i zalewamy śmietanką.
Teraz tylko redukujemy sos i potrawa gotowa. Przyrządzenie tego dania zajmuje mi 10 minut. Smacznego.

1 komentarz:

  1. Kusisz takim pysznym obiadem musze zrobić jutro biegne po polędwiczki

    OdpowiedzUsuń