Dziś zapraszam Was na kuleczki musli z masłem orzechowym. Pyszny, zdrowy deser, który przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to z minimalnej ilości składników. Osobiście bardzo lubię najróżniejsze owsiane kuleczki czy ciasteczka. Dziś wersja z morelowym musli. Spróbujcie, polecam.
P.s. Jeśli tak jak ja lubicie najróżniejsze podkładki, które nie tylko chronią stół czy meble ale są również znakomitą ozdobą, polecam Wam zapoznać się z ofertą Style na Stole.
Na zdjęciach widzicie jedynie malutki przykład tego co oferuje producent: wersję czarną, czerwone serce i zieloną. Każda podkładka filcowa jest inna, wyjątkowa, dobrze wykonana i piękna. Sami możecie dostosować produkt do swoich potrzeb np. pod względem koloru czy wielkości.
Składniki:
- 1 szklanka musli – u mnie morelowe
- 1 czubata łyżka miodu – u mnie nektarowy wielokwiatowy
- 3 czubate łyżki masła orzechowego smooth Woj-len
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy musli, dodajemy 3 czubate łyżki masła orzechowego i 1 czubatą łyżkę miodu. Całość mieszamy dokładnie łyżką. Odstawiamy na 5 minut. Następie zwilżamy dłonie wodą i formujemy małe kuleczki (co jakiś czas znów przepłukujemy dłonie wodą). Gotowe kuleczki wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Smacznego
Uwielbiam takie smakołyki, a podkładki piękne Zajrzę na pewno na tą stronkę
😀
smakowicie 🙂
😀