Przepyszne ciasteczka amoniaczki polecają się na mroźne popołudnia jako idealny dodatek do ciepłej herbatki :)
Składniki:
- 1 kg mąki pszennej
- 4 jajka
- 4 żółtka
- 200 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/2 szklanki śmietany 18 %
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 20 g amoniaku
oraz
- 1 jajko
- gruby cukier
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem.
Składniki:
- 1 kg mąki pszennej
- 4 jajka
- 4 żółtka
- 200 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/2 szklanki śmietany 18 %
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 20 g amoniaku
oraz
- 1 jajko
- gruby cukier
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem.
Komentarze
Prześlij komentarz