Czasami mam brak planu "co na obiad". Lodówka skromnie zaopatrzona, no i powiem szczerze brak chęci na robienie zakupów spożywczych, za to awokado wołało "jeszcze chwila i po mnie". Więc dla niego otworzyłam szafkę i wybór padł na: komosę.
SKŁADNIKI:
Na 2 porcje:
pół szklanki komosy ryżowej
2 jaja
pół awokado
sól
pieprz
otarta skorka z cytryny
sok z cytryny
2 garście szpinaku
Przygotowanie:
Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Kiedy już będzie gotowa dodaj szpinak i zamieszaj tak aby liście złapały trochę ciepła. Jaja usmaż. Awokado potnij w kosteczkę, skrop sokiem z cytryny. Całość posyp odrobiną skórki z cytryny.
taie proste i szybkie uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńSzybki i pożywny :)
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńZjadłabym z rozkoszą wielką...
Lunch cudowny, ale mnie jeszcze bardziej zachwyca ta piękna ceramika. Kto robi takie cuda?
OdpowiedzUsuńMnie tez zachwyciła i szybko nabyłam :) Bloomingville
UsuńDziękuję! Czy to jest seria Sui?
UsuńTak, z tej serii.
UsuńI jak pięknie podano <3
OdpowiedzUsuń