Recent Posts

środa, 21 lutego 2018

Cielęce pulpeciki w szpinaku

Ostatnio udało mi się kupić cielęce mielone. Chyba spotkałam się z nim po raz pierwszy. Nie byłabym sobą gdybym go nie kupiła. Dzięki temu prezentuję dzisiaj w roli głównej mielone cielęce.


Składniki:
  • 300 g mielone cielęce
  • 1 jajko
  • 1 łyżka tartej bułki
  • Sól
  • Pieprz biały mielony
  • Bulion warzywny
  • Opakowanie świeżego szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka almette śmietankowe




Wykonanie:

Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy małe pulpeciki. Do garnka lub wysokiej patelni wlewamy bulion warzywny. Zagotowujemy i dodajemy przygotowane pulpeciki. Gotujemy kilkanaście minut. Po tym czasie wkładamy umyty szpinak razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chwilę razem dusimy aż zmiękną liście szpinaku. Na koniec dodajemy łyżkę alemette i dokładnie rozprowadzamy serek w bulionie. Ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą lub pieprzem. Podajemy w ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO

0 komentarze:

Prześlij komentarz