Łosoś zapiekany

Składniki:

ok. 30-40 dkg łososia

1 brokuł

3 ziemniaki

3 łyżki jogurtu naturalnego

5 dkg sera żółtego

2-3 ząbki czosnku

sól, pieprz

Przygotowanie:

Naczynie do zapiekania natłuścić. Ziemianki obrać i pokroić w półcentymetrowe plasterki, rozłożyć na dnie naczynia. Na ziemniakach ułożyć łososia i różyczki brokuła. Posypać solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o drobnym oczku, wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wylać na zawartość naczynia i posypać szczyptą soli i pieprzu. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pól godziny. Sprawdzić, czy ziemniaki są miękkie i podawać 🙂

łosoś zapiekany

3 uwagi do wpisu “Łosoś zapiekany

Dodaj komentarz