poniedziałek, 29 stycznia 2018

Filet z łososia w wędzonej soli i gryczanej panierce

Łosoś, morska sól wędzona i otręby gryczane to ciekawa kombinacja.
Pierwszy raz spotkałam się z solą wędzoną i muszę przyznać, że jej smak bardzo mi odpowiada.
Taka rybka idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację.

A jeśli jesteście ciekawi gdzie można znaleźć morską sól wędzoną to zapraszam do sklepu Kuchnie Świata
Każdy znajdzie coś dla siebie, produkty znane i nieznane.
Zapraszam serdecznie na zakupy.




1 kg fileta z łososia ze skórą

panierka :
1 szk otrąb gryczanych

250 g masła klarowanego do smażenia

Filet pokroić na paski.
Oprószyć solą i odstawić na 10 minut.
Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.

Na patelni rozgrzać masło.
Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.