Twarogowa pasta z makrelą
Pyszna pasta z twarogiem i wędzoną makrelą jest naszą ulubioną opcją na śniadanie lub kolacje. Jeśli lubicie ryby to ta pasta przypadnie wam do gustu. Nie sądziłam że ryba i twaróg mogą być tak pyszne w połączeniu ze sobą. Polecam wam zrobić sobie taką fit pastę na kanapki.
Składniki:
- 1 makrela wędzona ok. 200 g
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 mała cebula
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Bardzo uważnie oddzielamy makrelę od skóry i ości.
- Twaróg i pokrojoną w mała kostkę cebulę. Łączymy wszystko za pomocą widelca.
- Dodajemy jogurt, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Możemy jeść od razu, ale ja polecam odstawić przykryte do lodówki na parę godzin.
Podajemy z pieczywem, jajkiem lub ulubionymi warzywami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz