Ukraińskie Pyszne Pielmieni z farszem mięsym w rosole

Miska rosołu z knedlami to łatwy i smaczny sposób na ciepły posiłek. Można je również pozostawić na drugi dzień.

Ciasto na te pierogi przygotowuje się z mąki, proszku do pieczenia, soli i odrobiny mleka. Przed podaniem gotuje się je w gęstym bulionie przez kilka minut.

Składniki

Knedle to chińska podstawa. Często są podawane jako przystawka z pikantnym sosem. Są pysznym smakołykiem i fajnym sposobem na wykorzystanie resztek.

Są proste w wykonaniu i wymagają tylko sześciu składników, które prawdopodobnie masz już w swojej spiżarni: mąki, proszku do pieczenia, soli, cukru, masła i mleka. Wszystkie te składniki są ważne dla lekkiej i puszystej konsystencji pierogów.

Aby zrobić pierogi, zacznij od ubicia wszystkich składników w misce. Nie przesadzaj z mieszaniem, bo pierogi okażą się gęste i ciastowate.

Gdy uzyskasz gładkie ciasto, wrzucaj łyżką pierogi do gorącego bulionu (jeśli będą przywierać do garnka, dodaj więcej wody). Kontynuuj wrzucanie pierogów i gotowanie ich na wolnym ogniu, aż wszystkie będą ugotowane.

Gdy będą gotowe, przełóż je do miski i powtórz czynność z pozostałym ciastem. Pierogi możesz przechowywać w zamrażarce do dwóch tygodni.

Przygotowanie

Do przygotowania tych delikatnych, lekkich pierogów potrzeba kilku podstawowych składników. Mąka, cukier i proszek do pieczenia nadają im strukturę; zimne masło lub margaryna sprawiają, że są puszyste i delikatne. Pełne mleko pomaga związać wszystkie składniki razem.

Ciasto jest mieszane, aż będzie gładkie i gęste. Następnie wrzuca się łyżkę do gorącej zupy lub gulaszu.

Po około 15 minutach nakłuj wierzch pieroga widelcem, aby sprawdzić, czy się ugotował. Powinien być lekko wilgotny od bulionu, ale nie powinien ociekać.

Jeśli używasz wodnistych warzyw, takich jak kapusta czy bok choy, pociesz je z solą, aby wyciągnąć z nich nadmiar wilgoci przed dodaniem do farszu pierogowego. Dzięki temu nie wchłoną zbyt dużo wody, co może spowodować sklejenie się pierogów.

Gotowanie

Jeśli masz czas, pierogi w bulionie to świetny sposób na szybki i sycący posiłek. Można je podawać na ciepło lub na zimno i można je przygotować na wywarze z kurczaka, ryby lub warzyw.

Są trzy popularne metody gotowania pierogów: gotowanie, smażenie na patelni i gotowanie na parze. Każda z nich sprawdza się w przypadku różnych rodzajów pierogów i ma swoje wady i zalety.

Gotowanie pierogów jest dobrym rozwiązaniem w przypadku gulaszu na bazie mięsa lub zupy, ponieważ pomaga ugotować pierogi na całej powierzchni. Jest też łatwiejsze i mniej brudzące niż gotowanie na parze.

Podczas gotowania pierogów ważne jest, aby dodać tyle wody, żeby garnek był całkowicie przykryty. Nie chcesz, żeby pierogi się rozgotowały lub skleiły.

Po dodaniu pierogów do gotującej się wody, przykryj garnek i zmniejsz temperaturę do średnio niskiej. Powinny być gotowane przez około 15-20 minut.

Serwowanie

Knedle to pyszna przekąska o wielu smakach. Robi się je z ciasta, które owija się wokół mięsnego lub warzywnego nadzienia i gotuje w zupie lub na parze.

Są podstawowym daniem w chińskich restauracjach. Często podaje się je z ryżem, makaronem lub jako przystawkę.

Mają słodko-pikantny profil smakowy, który można z łatwością rozkoszować się sosem. Sosy są zazwyczaj sojowe lub octowe, ale możesz też użyć oleju z chili.

Jest wiele różnych pierogów z całego świata, ale najpopularniejsze są chińskie. Są one zwykle robione z lekkiego ciasta i mają różne rodzaje nadzienia.

Są podstawą w chińskich restauracjach i mają słodko-pikantny smak, który można łatwo rozkoszować się pikantnym sosem do maczania. Sosy są zwykle lekkie, sojowe lub octowe, ale można też użyć oleju chili.

Następny artykuł

Zupa gulaszowa z dziczyzny

Oceń artykuł: Ukraińskie Pyszne Pielmieni z farszem mięsym w rosole

Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5