wtorek, 23 stycznia 2018

CIECIORKA PO BRETOŃSKU

 Pyszne, szybkie i rozgrzewające danie - cieciorka zamiast fasoli to doskonały pomysł.



SKŁADNIKI
1 puszka cieciorki,
1 cebula,
250 g cienkiej kiełbasy,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
3 ziarna pieprzu czarnego,
½ łyżeczki słodkiej papryki,
½ łyżeczki majeranku,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
2 łyżki oleju




WYKONANIE
Cieciorkę płuczemy, osączamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę lub plastry, podsmażamy, dodajemy do cieciorki, zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy, gotujemy 8 minut, dodajemy koncentrat, zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz