poniedziałek, 22 stycznia 2018

Roladki indycze z serami dwoma

Aromatyczne, delikatne mięso, pyszny farsz w postaci dwóch ulubionych serów.
W rezultacie pyszny obiad na stole.
Szybko się  robi, szybko smaży i szybko znikają, polecam gorąco.
Roladki indycze z serami dwoma.


                Składniki: 4 porcje

  • 800 g piersi z indyka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 50 g sera  gouda
  • 80 g sera pleśniowego - ja dałam gold
  • kilka listków oregano
  • olej do posmarowania mięsa i smażenia


Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam na plastry 1 cm w poprzek włókien.
Każdy plaster rozbiłam tłuczkiem do mięsa na cienkie plastry.
Paprykę starłam na tarce o grubych oczkach, starłam też ser gouda.
Każdy plaster mięsa posmarowałam olejem, ułożyłam na nim trochę startej papryki, startego sera gouda i kilka pokruszonych kawałków sera pleśniowego, ułożyłam listki oregano.

Każdy płat zwinęłam w roladkę.
Smażyłam rolady na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Podałam z cytrynowymi boczniakami smażonymi na maśle.

Smacznego.
Przepis autorski.
                                           "Podróże małe i duże"
Wystawa storczyków - Łódzka Palmiarnia

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger