Pomysł na to danie jest od mojej bratowej Moniki. Zaskoczyło nas wszystkich smakiem, było pyszne. Idealne danie na imprezy.

Schab

Schab oczyścić ze wszystkich błonek. Pokroić w 1 cm plastry i lekko rozbić. Doprawić solą,pieprzem i majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotleciki z dwóch stron. Zrobić to bardzo szybko, pory mięsa mają się tylko zamknąć. Mięso położyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym cienko masłem.

Schab

Gruszki oskrobać pokroić grube plasterki, wydrążyć gniazda nasienne. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć  gruszki.Ser pokruszyć i rozrzucić na gruszkach.  Zalać wszystko śmietaną.

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut.

Przepyszne danie polecam. Dziękuje Monika.