Chrupiące owsiane krakersy z sezamem - bez jaj



Składniki:


  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka skrobi z tapioki/ziemniaczanej
  • 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego lub innego oleju
  • 1 i 1/2 szklanki wrzątku
  • 1/2 szklanki sezamu




Przygotowanie:

Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy.
Mieszamy mąkę owsianą z mąką z tapioki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy.
Dodajemy olej i sezam. Wyrabiamy ciasto.
Rozwałkowujemy , kroimy na trójkąciki.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg.
Pieczemy 15 minut.



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty